6 gode råd for at få styr på LinkedIn profil

Som underviser og rådgiver møder jeg alt for ofte folk, der er i tvivl, om de har udfyldt deres LinkedIn profiler godt nok.

Derfor har jeg lavet denne korte video lynguide i håb om, at flere kan få styr på deres personlige LinkedIn profiler. I filmen viser jeg, step by step, hvilke 6 sektioner, der er særlige vigtige for, at din profil er god.

Se filmen her: Videoguide om LinkedIn

Eller læs miniguiden her:

1. Upload et baggrundsbillede
Upload et baggrundsbillede der visuelt understøtter din faglighed.  Vælg et billede med en symbolik der understøtter det, du er bedst til og det, du står for fagligt og personlig.

2. Professionelt profilbillede
Vælg gerne et professionelt profilbillede, som er taget til anledningen. Billedet skal være beskåret tæt på dit ansigt. Se imødekommende ud og hav gerne øjenkontakt. Men vigtigst af alt er, at billedet ligner dig, og at det afspejler din faglige og personlige identitet.

3. Lav en fængende profiltitel
Når du dukker frem i en søgning, er det blandt andet på baggrund af din profiltitel. Du skal derfor tage stilling til, hvilke ord, du vil findes på. Din profiltitel er også afgørende for, om en potentiel arbejdsgiver eller samarbejdspartner finder din profil interessant og klikker på din profil. Du skal derfor udnytte de 120 tegn, som du har til rådighed til at sætte ord på, hvem du er, hvem du hjælper, og hvad du hjælper dem med?

4. Den korte beskrivelse
Opsummer din professionelle profil, så det er nemt at få et hurtigt overblik over dine kompetencer, erfaringer og hvilke resultater, du skaber på en arbejdsplads. Vær kort, præcis og personlig i din kommunikation – ligesom du vil være, hvis du præsenterer dig selv overfor en ny relation. Omtal derfor dig selv i 1. person og brug direkte sprog. Det er din ’elevatortale’, hvor du på 5-10 sekunder skal fange læserens opmærksomhed. Hvis du fx er jobsøgende, vil det derfor også være oplagt at gøre opmærksom på det her. List evt. i punktform dine spidskompetencer og specifikke fagligheder.

5. Erhvervserfaring
Skriv hvor du har været ansat siden du blev færdiguddannet. Skriv hvilke stillinger du har siddet i. Beskriv ansvarsområder/arbejdsopgaver du evt. har varetaget, samt hvilke resultater du har opnået. Brug gerne punktform.

6. Anbefalinger
Skab troværdighed og autenticitet om din profil ved at indhente anbefalinger fra  samarbejdspartnere, kollegaer og ledere. Bed dem fokusere på en specifik del af dine personlige kompetencer eller faglighed, som kendetegner deres opfattelse af dig. Hav derfor kvalitet fremfor kvantitet in mente.